Aday Öğrencilerimize Bilgilendirme

  

SEVGİLİ ÖĞRENCİ ADAYLARIMIZ;

Fakültemiz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programında öğrenim görmek istiyorsanız elbette bazı bilgilere sahip olmanız gerekir; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nün Amacı, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nün Kazanımları, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nün Eğitim Süreci, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni’nin Sahip Olabileceği İş Tanımları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Web Sitesi (Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (dpu.edu.tr), Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Tanıtım Videosu Fakülte Tanıtım (dpu.edu.tr).

 

BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ’ NÜN AMACI

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, çocukları ve gençleri fiziksel aktivitelere teşvik etmek ve spor bilincini aşılamak için nitelikli Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni yetiştirmeyi amaçlar. Bu bölümde öğrenciler, spor bilimleri, eğitim bilimleri, psikososyal alanlar, sağlık bilimleri, hareket ve antrenman bilimleri vb. alanlarda dersler alarak hem teorik bilgi hem de uygulama becerilerini geliştirir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, sporun ve fiziksel aktivitenin önemini vurgulayarak çocukların ve gençlerin daha sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmayı hedefler ve bu hedefler doğrultusunda bilinçli, geniş bir dünya görüşüne ve alan bilgisine sahip, sporun bilimsel temellerini bilen ve hareket analizi yapabilen Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri yetiştirmeyi amaçlar. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunları mesleki yaşamları süresince çocukları ve gençleri bedensel, zihinsel, ahlaki, ruhsal ve duygusal olarak dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişmiş kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmeyi hedefler.

 

BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ’NÜN KAZANIMLARI

  • Çeşitli fiziksel etkinliklere ve farklı spor dallarına özgü hareket becerilerini geliştirir.
  • Hareket kavramlarını ve ilkelerini çeşitli fiziksel etkinliklerde ve farklı spor dallarında kullanır.
  • Hareket stratejilerini ve taktiklerini çeşitli fiziksel etkinliklerde ve farklı spor dallarında kullanır.
  • Sağlıklı yaşam ile ilgili fiziksel etkinlik ve spor kavramlarını ve ilkelerini açıklar.
  • Sağlıklı olmak ve sağlığını geliştirmek için çeşitli fiziksel etkinliklere ve farklı spor dallarına düzenli olarak katılır.
  • Beden eğitimi ve spor ile ilgili kültürel birikimi ve milli değerlerimizi kavrar.
  • Beden eğitimi ve spor yoluyla öz‐yönetim becerilerini geliştirir.
  • Beden eğitimi ve spor yoluyla sosyal becerilerini geliştirir.
  • Beden eğitimi ve spor yoluyla düşünme becerilerini geliştirir.

 

BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ’NÜN EĞİTİM SÜRECİ

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nün eğitim-öğretim süresi 4 yıldır. Program temel olarak spor bilimleri, eğitim bilimleri, psikososyal alanlar, sağlık bilimleri, hareket ve antrenman bilimleri vb. alanlarda dersler içermektedir. Öğrenciler, teorik derslerin yanı sıra spor alanındaki uygulamalı dersleri de alarak alanlarına özgü hem teorik bilgi hem de pratik becerilerini geliştirirler. Ayrıca staj imkanları sayesinde alanlarında deneyim kazanma fırsatı bulurlar.

 

BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENİ’NİN SAHİP OLABİLECEĞİ İŞ TANIMLARI

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programından mezun olanlar “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni” ünvanı alırlar. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okullar, üniversiteler, okul öncesi eğitim kurumları, halk eğitim merkezleri, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatları, spor federasyonları, spor kulüpleri, fiziksel uygunluk merkezleri, sporcu eğitim merkezleri ve belediyelerde çalışabilirler. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki beden eğitimi ve spor, beden eğitimi ve oyun, halk oyunları, spor ve fiziki etkinlikler, oyun ve fiziki etkinlikler, spor liseleri spor alanı ile ilgili dersler, sağlık bilgisi ve trafik kültürü dersleri ile beden eğitimi ve spor ile ilgili diğer dersleri yürütebilirler.

 

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ WEB SİTESİ)

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (dpu.edu.tr)

 

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TANITIM

Fakülte Tanıtım (dpu.edu.tr)

09 Ağustos 2024, Cuma / 87 defa okundu.